1. Creativiteit
  2. Kennis
  3. Ervaring
  4. Over ons
  5. Kernwaarden
  6. Nieuws
  7. Contact

Start realisatie grootschalige, multifunctionele gebiedsontwikkeling op oude tracé A9 Badhoevedorp

Geplaatst op: 25-10-2018

Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, kan nu gestart worden met de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.Op donderdag 19 juli 2018 geven de Gemeente Haarlemmermeer, AM, Bohemen en PietBouwhuis het startsein voor de ontwikkeling van het eerste deelgebied Park Quatrebras. 

Park Quatrebras

Het eerste deelgebied dat ontwikkeld wordt, is de aan het nieuwe park gelegen hoogwaardige woonwijk Park Quatrebras met circa 550 hoogwaardige woningen, waaronder 74 vrijstaande villawoningen. Met Park Quatrebras wordt invulling gegeven aan de marktvraag naar woningen in het hogere segment en middensegment. De architectuur van Quatrebras is geďnspireerd op de villawoningen uit Bloemendaal en Heemstede. Het park ende woningen komen op de plek van het deels behouden Wandelbos (en de sportvelden) en de bestaande A9 te liggen.

Startrealisatie

Wethouder Derk Reneman vande Gemeente Haarlemmermeer, Stan Roestenberg van Bohemen en Peter Heuvelink vanAM Noordwest vieren de start van de gebiedsontwikkeling samen met Piet Bouwhuisdie zich jarenlang onvermoeibaar heeft ingezet voor de omlegging van derijksweg. Samen zullen zij het nieuwe deelgebied openen door symbolisch hetlaatste stuk van de loper uit te rollen over de brug als verbindingsweg naarhet park.

De start van de gebiedsontwikkeling is ook een belangrijk moment voor de kopers van de eerste kavels van Park Quatrebras. Traditioneel wordt dan ook op 19 juli met de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen met een authentieke heistelling. 

Badhoevedorp in ontwikkeling

Nu de rijksweg niet meer door Badhoevedorp kruist, is de overlast voor bewoners weggenomen en kan het dorp weer als een geheel ontwikkeld worden. De gebiedsontwikkeling bestaat uiteen tachtig hectare tellende multifunctioneel gebied met een nieuw centrum,1.200 woningen, een bedrijvenpark van 120.000 vierkante meter, maatschappelijke voorzieningen, nieuwe openbare ruimten met een park en een sport- en recreatiegebied. De gebiedsontwikkeling geeft een sterke kwaliteitsimpuls aanBadhoevedorp en financiert tegelijkertijd een deel van de omlegging.